Επαφές Κεκιάνγκ-Μέρκελ στο Βερολίνο

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 26 Μαΐου 2013, 13:37
Επαφές Κεκιάνγκ-Μέρκελ στο Βερολίνο
Ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κεκιάνγκ έφθασε σήμερα στη Γερμανία ενόψει της προγραμματισμένης συνάντησής του με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, εν μέσω του κακού κλίματος στις εμπορικές σχέσεις της χώρας με την Ε.Ε..

Ο Κινέζος πρωθυπουργός ξεκίνησε την επίσκεψή του -τελευταίο σταθμό μιας περιοδείας που περιλάμβανε σταθμούς στην Ινδία, στο Πακιστάν και στην Ελβετία- από την πόλη Πότσνταμ, όπου είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με τοπικούς αξιωματούχους και να επισκεφθεί τουριστικούς χώρους.

Το απόγευμα θα μεταβεί στο Βερολίνο, όπου θα έχει συνάντηση με τη Μέρκελ. Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν θέματα που αφορούν τον επιχειρηματικό χώρο και την εξωτερική πολιτική, ενώ ο Κινέζος πρωθυπουργός πρόκειται να συναντηθεί και με τον Γερμανό πρόεδρο Γιόαχιμ Γκάουκ.

Η επίσκεψή του πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία το Πεκίνο αντιμετωπίζει κατηγορίες από την Ε.Ε. ότι έχει κατακλύσει την αγορά των φωτοβολταϊκών με φθηνά προϊόντα, σε μια προσπάθεια να επιφέρει πλήγμα στους ανταγωνιστές του.

Αν η Ε.Ε. έκρινε την Κίνα ένοχη για την αθέμιτη εμπορική πρακτική του ντάμπινγκ, θα μπορούσε να επιδιώξει την επιβολή κυρώσεων εις βάρος του Πεκίνου.

Το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, επικαλούμενο το Υπουργείο Εμπορίου, μετέδωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση του Πεκίνου σχεδιάζει να ξεκινήσει απευθείας διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. για το θέμα αυτό τη Δευτέρα.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 26 Μαΐου 2013, 15:55