Εκτενείς έρευνες πραγματοποιεί η αστυνομία στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας, έπειτα από τη χθεσινή έκρηξη έξω από το λεωφορείο που μετέφερε την Μπορούσια Ντόρτμουντ στο στάδιο της ομάδας για τον αγώνα με τη Μονακό, στο πλαίσιο των προημιτελικών του Champions League.

Oι Αρχές κάνουν λόγο για «στοχευμένη επίθεση», όπου χρησιμοποιήθηκε «ισχυρή εκρηκτική ύλη» και κατά την οποία τραυματίστηκε στο χέρι ένας παίκτης, ο Μαρκ Μπάρτρα.

Το περιστατικό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιχνίδι της Ντόρτμουντ με τη Μονακό για τους «8» του Champions League αναβλήθηκε και θα διεξαχθεί τη Μ. Τετάρτη (19.45), καθώς σημειώθηκε έκρηξη κοντά στο πούλμαν των Βεστφαλών. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι η έκρηξη σημειώθηκε περίπου 10 χιλιόμετρα μακριά από το γήπεδο, ενώ αποτέλεσμα ήταν να σπάσουν τζάμια από το ωστικό κύμα.

Oι Αρχές κάνουν λόγο για «στοχευμένη επίθεση», όπου χρησιμοποιήθηκε «ισχυρή εκρηκτική ύλη» και κατά την οποία τραυματίστηκε στο χέρι ένας παίκτης, ο Μαρκ ΜπάρτραΤο πούλμαν είχε ξεκινήσει από το ξενοδοχείο όπου διέμενε η ομάδα στη δυτική πόλη της Γερμανίας για να φτάσει στο γήπεδο «Signal Iduna Park» διανύοντας μια απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων.

Ο ποδοσφαιριστής Μαρκ Μπάρτρα τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι από τα θραύσματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ, με την ομάδα να επιβεβαιώνει τον τραυματισμό, χωρίς όμως να αναφέρει το όνομα του Ισπανού αμυντικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι βόμβες είχαν τοποθετηθεί έξω από το λεωφορείο και εντοπίστηκαν στην άκρη του δρόμου» ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας στην «Bild», η οποία έκανε λόγο για τρεις εκρήξεις.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως οι δράστες είχαν σκοπό να προβούν σε ένα θεαματικό χτύπημα για να προκαλέσουν παγκόσμιο σοκ.

Εισαγγελική λειτουργός ανέφερε πως κοντά στο σημείο της επίθεσης βρέθηκε μία επιστολή-σημείωμα, χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες. Αρκέστηκε να πει ότι οι έρευνες για την αυθεντικότητα της επιστολής είναι στο στάδιο της επαλήθευσης.

Παπασταθόπουλος: «Είμαστε καλά στην υγεία μας»

Στην αποστολή της Ντόρτμουντ και φυσικά εντός του πούλμαν βρισκόταν και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο Έλληνας διεθνής κεντρικός αμυντικός τόνισε στην τηλεόραση του COSMOTE SPORT, που θα κάλυπτε την αναμέτρηση με τη Μονακό, ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του είναι καλά στην υγεία τους.

«Είμαστε καλά στην υγεία μας σωματικά, αλλά όχι ψυχολογικά. Είμαστε φοβισμένοι και σοκαρισμένοι. Είναι δύσκολη η κατάσταση» ανέφερε.



Καταδίκασαν την επίθεση

Με ανακοινώσεις τους η FIFA και η UEFA καταδίκασαν την επίθεση. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Τζιάνι Ινφαντίνο ανέφερε: «Η σκέψη μας εδώ στη FIFA είναι σε αυτήν την ανεξήγητη επίθεση, στους κατοίκους του Ντόρτμουντ, στην ομάδα και στους οπαδούς των δύο συλλόγων. Εκφράζουμε τη στήριξή μας στον Μαρκ Μπάρτρα και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. Καταδικάζουμε τα όσα συνέβησαν με τον εντονότερο τρόπο».

Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν δήλωσε: «Η κίνηση να μεταφερθεί το παιχνίδι το απόγευμα της Μ. Τετάρτης ήταν σωστή. Προτεραιότητα έχει η ασφάλεια των οπαδών, των υπαλλήλων και των παικτών».

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης