Την επαναλειτουργία δύο συνοριακών σημείων ελέγχου της Σλοβενίας με την Ιταλία (στη Νόβα Γκόριτσα και την Γκόρισκα Μπρντα), μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης, και την πιθανότητα αντίστοιχης εξέλιξης και για άλλα συνοριακά σημεία διέλευσης μεταξύ των δύο χωρών, ανακοίνωσε ο Σλοβένος υπουργός Εσωτερικών Άλες Χόις.

Το συνοριακό σημείο ελέγχου στη Νόβα Γκόριτσα θα ελέγχεται από αστυνομικούς, ενώ οι ώρες λειτουργίας δεν έχουν ακόμη καθοριστεί, είπε ο κ. Χόις, προσθέτοντας ότι η περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των μολύνσεων Covid-19 , δύο εβδομάδες μετά τις διακοπές της Πρωτομαγιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ύστερα από εβδομάδες κλεισίματος λόγω του κορωνοϊού, χθες επαναλειτούργησαν τα κομμωτήρια, τα ινστιτούτα αισθητικής, τα παντοπωλεία, τα καφέ και τα εστιατόρια. Παρά τη χαλάρωση των περιορισμών, τα μέτρα ασφαλείας και απόστασης θα εξακολουθούν να ισχύουν. Στα μπαρ και τα εστιατόρια τα τραπέζια θα είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου μεταξύ τους.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης