Επαναλειτουργούν οι κλωστοϋφαντουργίες στο Μπανγκλαντές

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013, 08:29
Επαναλειτουργούν οι κλωστοϋφαντουργίες στο Μπανγκλαντές
Επαναλαμβάνει τις δραστηριότητές του από σήμερα ο τομέας κλωστοϋφαντουργίας στο Μπανγκλαντές, οκτώ ημέρες μετά την κατάρρευση κτηρίου με βιοτεχνίες έτοιμων ενδυμάτων που στοίχισε τη ζωή τελικά σε 427 ανθρώπους, όπως ανακοίνωσε αρμόδιος αξιωματούχος.

«Όλα τα εργοστάσια άνοιξαν σήμερα και οι εργάτες επέστρεψαν στην εργασία τους», δήλωσε ο Σαχιμπουλάχ Αζίμ, αντιπρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Κατασκευαστών και Εξαγωγέων Ενδυμάτων του Μπανγκλαντές. Θυμίζουμε ότι οκταώροφο κτήριο, χωρίς νόμιμη άδεια οικοδόμησης, κατέρρευσε στις 24 Απριλίου στα περίχωρα της Ντάκα. Πρόκειται για το χειρότερο βιομηχανικό δυστύχημα στην ιστορία της χώρας.

Εκατομμύρια εργάτες στην κλωστοϋφαντουργία επέστρεψαν στις εργασίες τους στις βιομηχανικές ζώνες γύρω από την πρωτεύουσα. «Δεν έγιναν διαδηλώσεις ή βιαιότητες», διευκρίνισε ο Αζίμ.

Οι εργάτες, με μηνιαίο μισθό μικρότερο των 40 δολαρίων, βγήκαν στους δρόμους μετά την τραγωδία της περασμένης εβδομάδας. Βανδαλισμοί σημειώθηκαν σε πολλά εργοστάσια. Χθες δεκάδες χιλιάδες εργάτες διαδήλωσαν στην Ντάκα, αλλά δεν σημειώθηκαν βίαια επεισόδια.

Η πρωθυπουργός της χώρας, Σεΐχ Χασίνα, απηύθυνε την Τρίτη έκκληση για ψυχραιμία και κάλεσε τους εργάτες να επιστρέψουν στα εργοστάσια, «αλλιώς, θα χάσουν την δουλειά τους», όπως δήλωσε η ίδια απειλητικά.


Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013, 08:37