Περίπου 400 Γάλλοι που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο Περού εδώ και τρεις εβδομάδες μετά το κλείσιμο των συνόρων αναχώρησαν χθες Πέμπτη από τη χώρα για τον επαναπατρισμό τους, ανακοίνωσε η πρεσβεία της Γαλλίας στο Περού, διευκρινίζοντας ότι με αυτούς ανέρχεται σε 1.300 ο αριθμός των επαναπατρισθέντων Γάλλων πολιτών από τη χώρα αυτή.

Οι Γάλλοι υπήκοοι αποχώρησαν χθες Πέμπτη το βράδυ από τη Λίμα με αεροπλάνο της εταιρείας Air France με προορισμό το Παρίσι. Μαζί τους ταξιδεύουν επίσης υπήκοοι της Γερμανίας, της Δανίας, της Ισπανίας και του Βελγίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συνολικά 1.300 Γάλλοι έχουν επαναπατριστεί μέχρι στιγμής χάρη σε πέντε πτήσεις που διοργανώθηκαν από τις 22 Μαρτίου» διευκρίνισε ο πρεσβευτής της Γαλλίας στη Λίμα Αντουάν Γκρασέν.

«Απομένουν ακόμα 600 Γάλλοι, αλλά αυτοί δεν θέλουν να φύγουν. Πρόκειται για μια μικρή ομάδα που προτιμάει να μείνει ως τη λήξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης η οποία προβλέπεται για τις 26 Απριλίου» πρόσθεσε ο Γκρασέν.

Η Γαλλία θα διοργανώσει τουλάχιστον άλλη μια πτήση επαναπατρισμού πολιτών της, η οποία αναμένεται να αφιχθεί στη Λίμα τις προσεχείς ημέρες. Οι ΗΠΑ προέβλεψαν από πλευράς τους μια πτήση επαναπατρισμού ως το τέλος της εβδομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπου 10.000 ξένοι πολίτες, εκ των οποίων 6.500 Αμερικανοί και 2.400 Καναδοί, έχουν επιστρέψει από το Περού στις χώρες τους.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν επίσης επαναπατριστεί πολίτες του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Γερμανίας, του Μεξικού και της Χιλής.

Το Περού έχει επίσης επαναπατρίσει περισσότερους από 6.000 πολίτες του από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Οι περουβιανές αρχές έχουν καταγράψει 5.256 κρούσματα και 138 θανάτους από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος της Covid-19 στις 6 Μαρτίου στη χώρα τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης