Τον εντοπισμό ενός μικρού αστεροειδούς, ο οποίος θα μπορούσε να περνά κοντά από τη Σελήνη ανά τακτά χρονικά διαστήματα και μελλοντικά να λειτουργήσει ως έδρα για επανδρωμένη αποστολή στον Άρη, ζήτησε ο πρόεδρος των Η.Π.Α. από τη NASA.

Ο Barack Obama μίλησε την Τετάρτη με αξιωματούχους της Υπηρεσίας για το επιστημονικό πρόγραμμα, βάσει του οποίου το 2021 αστροναύτες θα μπορούσαν να επισκεφτούν έναν αστεροειδή. Εκτιμάται πως οι δαπάνες το οικονομικό έτος 2014 για το συγκεκριμένο σχέδιο θα φθάσουν τα 17,7 εκατ. δολάρια. Στόχος του προγράμματος είναι να καταφέρουν οι επιστήμονες να θέσουν έναν αστεροειδή (πλάτους 7 έως 10 μ.) σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη. Οι αστροναύτες, τότε, θα είναι σε θέση να συλλέξουν δείγματα από την επιφάνεια του αστεροειδούς προς ανάλυση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η αποστολή αυτή μας επιτρέπει να αναπτύξουμε καλύτερα την τεχνολογία και τα συστήματά μας, ώστε να μπορέσουμε να εξερευνήσουμε ακόμα πιο μακρινά μέρη, που μέχρι τώρα η Ανθρωπότητα έχει μόνο ονειρευτεί», δήλωσε ο διοικητής της NASA, Charles Bolden, σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.

Η NASA επιχειρεί να δημιουργήσει μια κάψουλα, η οποία θα μπορεί να μεταφέρει ανθρώπους εκτός των συνόρων του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (400 χλμ.). Το σύστημα αυτό θα είναι σε θέση να φθάσει μέχρι το φεγγάρι, να προσεγγίσει αστεροειδείς, με τελικό προορισμό τον Άρη.

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης