Επανέρχεται ο Ζάεφ: «Είμαστε Μακεδόνες που μιλούν τη μακεδονική γλώσσα»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018, 09:53
Επανέρχεται ο Ζάεφ: «Είμαστε Μακεδόνες που μιλούν τη μακεδονική γλώσσα»
Σε νέες «εμπρηστικές» δηλώσεις προχώρησε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος έκανε λόγο για «Μακεδόνες που μιλούν τη μακεδονική γλώσσα», υποστηρίζοντας ότι ουδείς θα αμφισβητήσει πλέον την ταυτότητα της χώρας.

«Ούτε εγώ, ούτε εσείς, ούτε τα παιδιά μας θα είναι Βορειομακεδόνες ή πολίτες της ΠΓΔΜ. Θα είμαστε “Μακεδόνες” που μιλούν τη “μακεδονική γλώσσα”» φέρεται να είπε κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης στο Πανεπιστήμιο των Σκοπίων.

«Έχουμε ένα πρόθεμα, το “Βόρεια”, αλλά παραμένουμε Μακεδονία, δεν υπάρχει άλλη χώρα με αυτό το όνομα, υπάρχει Ελλάδα» είπε.

Απευθυνόμενος στο κοινό και σε σχετικές ερωτήσεις ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επεσήμανε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία για την ταυτότητα, επειδή «στη συμφωνία με την Ελλάδα υπάρχει αναγνώριση της “μακεδονικής” γλώσσας, της αυτοδιάθεσής μας».

«Έχουμε δει εδώ και 27 χρόνια να χανόμαστε, μπορεί να συνεχίσουμε να χανόμαστε, αλλά για να βελτιώσουμε τη ζωή εδώ στη χώρα μας και να μη γίνουμε μια χώρα συνταξιούχων, πρέπει να κρατήσουμε τους νέους, γι' αυτό αποφασίσαμε τέτοια βήματα» είπε καλώντας τους πολίτες της χώρας του να σκεφτούν το μέλλον της νέας γενιάς.

«Ας αναρωτηθούμε τι θα αφήσουμε στα παιδιά; Ας είμαστε σοφοί και να πάρουμε αποφάσεις. Πιστεύω ότι παρέχουμε στον λαό μας ένα μέλλον» τόνισε ο Ζάεφ.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018, 09:53