Τρεις από τους αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), εγκατέλειψαν το σκάφος αργά τη Δευτέρα, επιστρέφοντας στη Γη μετά από σχεδόν πέντε μήνες παραμονής στο διάστημα.

Ο καναδός κυβερνήτης Κρις Χάντφιλντ, ο ιπτάμενος μηχανικός Τομ Μάρσμπουρν και ο ρώσος κοσμοναύτης Ρομάν Ρομανένκο εγκατέλειψαν τον ISS με μία κάψουλα Σογιούζ στις 23.08 GMT μετά από πέντε μήνες σε τροχιά, ανακοίνωσε η NASA στην ιστοσελίδα της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κάψουλα έχει προγραμματιστεί να προσγειωθεί τρεις ώρες αργότερα στις 02.31 GMT της Τρίτης στο Καζακστάν. Νέος διοικητής του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού αναλαμβάνει ο Πάβελ Βινογκράντοφ της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαστήματος.

Με την ευκαιρία της αποχώρησής του από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ο καναδός Χάντφιλντ ανέβασε στο διαδίκτυο ένα βίντεο κλιπ όπου αιωρείται στον διαστημικό σταθμό με μια ακουστική κιθάρα τραγουδώντας μια διασκευή του Ντέιβιντ Μπάουι, το θρυλικό Space Oddity, συγκεντρώνοντας πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέψεις στο YouTube μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης