Στην Ιταλία επέστρεψε για πρώτη φορά μετά την αθώωσή της το 2011 η Αμερικανίδα Αμάντα Νοξ, που είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία της συγκατοίκου της Μέρεντιθ Κέρτσερ.

Η Νοξ, μια από τις πλέον αμφιλεγόμενες προσωπικότητες, συμμετείχε στο Φεστιβάλ για την Ποινική Δικαιοσύνη που έγινε στη Μοδένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα γιατί στο δημόσιο δικαστήριο της κοινής γνώμης δεν είσαι άνθρωπος. Είσαι ένα αντικείμενο προς κατανάλωση» δήλωσε η Νοξ.

Η Νοξ και ο φοιτητής πληροφορικής Σολετσίτο είχαν κριθεί ένοχοι για την δολοφονία της, 21χρονης Κέρτσερ, στη διάρκεια σεξουαλικής επίθεσης υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ. Η άτυχη κοπέλα είχε βρεθεί ημίγυμνη μέσα σε μια λίμνη αίματος στο διαμέρισμα που μοιραζόταν με τη Νοξ με 43 μαχαιριές στο άψυχο σώμα της, ενώ η νεκροτομή έδειξε ότι είχε προηγουμένως βιαστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οικογένεια της Κέρτσερ ανακοίνωσε ότι δεν θα σταματήσει να αναζητά την αλήθεια.

Η Νοξ και ο Σολετσίτο είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό το 2009 σε 26 και 25 χρόνια κάθειρξη αντίστοιχα για τη δολοφονία της Κέρτσερ τον Νοέμβριο του 2007.

Τον Οκτώβριο του 2011 είχαν αθωωθεί σε δεύτερο βαθμό, όμως η απόφαση αυτή ακυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο τον Μάρτιο του 2013. Η νέα δίκη τους στο εφετείο της Φλωρεντίας είχε ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2013.

Πηγή: euronews

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης