Στην Τουρκία έφθασε σήμερα το πλοίο Μαβί Μαρμαρά, το οποίο συμμετείχε στον διεθνή στολίσκο με τη βοήθεια για τη Γάζα, που δέχθηκε επίθεση στις 31 Μαΐου από Ισραηλινούς καταδρομείς.

Οι εικόνες που προέβαλε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV έδειξαν το Μαβί Μαρμαρά να ρυμουλκείται στον λιμένα του Ισκεντερούν, στις μεσογειακές ακτές της Τουρκίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρχές εφάρμοσαν αυστηρά μέτρα ασφάλειας για την άφιξη του πλοίου, απαγορεύοντας στους δημοσιογράφους την πρόσβαση στο λιμάνι, μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή.

Ένα άλλο τουρκικό πλοίο, το οποίο είχε καταληφθεί από τους Ισραηλινούς κατά την επιδρομή, που είχε στοιχίσει τη ζωή σε εννέα Τούρκους ακτιβιστές, κατέπλευσε χθες βράδυ στο Ισκεντερούν, ενώ άλλο ένα αναμένεται να επιστρέψει αργότερα σήμερα. Και τα τρία πλοία είχαν ρυμουλκηθεί από το Ισραήλ από την Πέμπτη.

Όπως τόνισε ο λιμενάρχης του Ισκεντερούν στο πρακτορείο Ανατολή, τα τρία πλοία θα επιθεωρηθούν από Τούρκους ειδικούς, πριν την επιθεώρησή τους από την αποστολή του ΟΗΕ, που θα διεξάγει διεθνή έρευνα για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ για τη νομιμότητα της επίθεσης. Διαφορά, που έχει προκαλέσει ρήγματα στις σχέσεις των δύο χωρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης