Μια άνευ προηγουμένου ανάπτυξη πακιστανικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με το Αφγανιστάν ξεκίνησε χθες, σύμφωνα με το Αμερικανικό Πεντάγωνο.

Το Πακιστάν έδωσε εντολή ώστε να μετακινηθούν περίπου 100.000 στρατιώτες από τα σύνορα με την Ινδία για τις επιχειρήσεις κατά μήκος των συνόρων με το Αφγανιστάν, οι οποίες δεν θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στις επιχειρήσεις που διεξάγουν οι αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε έκθεση προς το Κογκρέσο, που δημοσιοποιήθηκε χθες, το Πεντάγωνο αναφέρει ότι συνολικά 140.000 Πακιστανοί στρατιώτες παίρνουν μέρος στις επιθέσεις εναντίον ενόπλων στις ημιαυτόνομες επαρχίες των φυλάρχων, στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Το Πεντάγωνο, που ασκούσε εδώ και καιρό πιέσεις στους Πακιστανούς να αρχίσουν επιχειρήσεις κατά των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα στο πακιστανικό έδαφος, αναφέρει στην έκθεσή του ότι η ανάπτυξη των δυνάμεων στα σύνορα με το Αφγανιστάν είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει στην περιοχή, στην πρόσφατη ιστορία του Πακιστάν.

Η έκθεση δημοσιοποιήθηκε μία ημέρα πριν από την πρώτη συνάντηση, μετά από εννέα μήνες, των πρωθυπουργών της Ινδίας και του Πακιστάν. Η Ουάσινγκτον έχει εργαστεί για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, που έχουν εμπλακεί τρεις φορές σε πολεμικές αναμετρήσεις μετά την ανεξαρτησία τους από τη Βρετανία, το 1947.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης