Νέος γύρος συνομιλιών για την ένοπλη σύρραξη στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας διεξάγεται σήμερα στη γερμανική πρωτεύουσα με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Η εκπρόσωπος του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας επιβεβαίωσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Suddeutsche Zeitung», το οποίο ανέφερε πως αυτήν τη φορά, η Ουκρανία και η Ρωσία ζήτησαν τη σύγκληση της συνόδου. Οι δύο χώρες, ανέφερε η εφημερίδα, θέλουν να συζητήσουν τρόπους να αποκλιμακωθεί η βία που έχει αναζωπυρωθεί τις τελευταίες ημέρες στην ανατολική Ουκρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από αντίστοιχη συνάντηση των ΥΠΕΞ στο Βερολίνο την περασμένη Δευτέρα, η ομάδα επαφής των τεσσάρων κρατών είχε ακυρώσει τους σχεδιασμούς για τη διεξαγωγή συνόδου κορυφής, εξαιτίας της έλλειψης προόδου όσον αφορά στην εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ. Ο πόλεμος ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας και τους αυτονομιστές Ρωσοφώνους αντάρτες στα ανατολικά της χώρας ξέσπασε λίγο καιρό αφότου η Ρωσική Ομοσπονδία προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας.

Η ουκρανική κρίση έχει πυροδοτήσει την πιο σοβαρή κρίση στις σχέσεις της Δύσης με τη Ρωσία μετά τον Ψυχρό Πόλεμο. Η Δύση κατηγορεί τη Μόσχα ότι υποστηρίζει τους αντάρτες και ότι έχει στείλει άνδρες των ενόπλων δυνάμεών της στο ουκρανικό έδαφος, γεγονός που η Μόσχα αρνείται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης