Τουλάχιστον δύο νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011, 14:54
Τουλάχιστον δύο νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ
Τουλάχιστον δύο Αφγανοί φρουροί σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στην είσοδο εμπορικού κέντρου της Καμπούλ, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, σύμφωνα με δήλωση στην τηλεόραση εκπροσώπου του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο καμικάζι ενεργοποίησε τη ζώνη με τα εκρηκτικά, όταν τον σταμάτησαν φρουροί στην είσοδο του εμπορικού κέντρου Kabul City.

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχέντ, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με τηλεφώνημά του στο Γαλλικό Πρακτορείο, τονίζοντας ότι «τέσσερις καμικάζι έχουν λάβει θέσεις σε διάφορα κτήρια και συγκρούονται με τις δυνάμεις ασφαλείας».

Αξίζει να σημειωθεί πως το εμπορικό κέντρο Kabul City, το οποίο εγκαινιάσθηκε το 2005 στο κέντρο της πρωτεύουσας, είναι ένα από τα πιο σύγχρονα εμπορικά κέντρα της χώρας, με 10 ορόφους και με γυάλινα ασανσέρ. Σ' αυτό συχνάζουν δυτικοί και πλούσιοι Αφγανοί και υπάρχουν πολλά καταστήματα καθώς και ένα πολυτελές ξενοδοχείο, το «Safi Landmark Hotel».

Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχει βελτιωθεί η ασφάλεια στην Καμπούλ, η αφγανική πρωτεύουσα παραμένει στόχος επιθέσεων, συνήθως των Ταλιμπάν, κατά κυρίως αφγανικών και διεθνών δυνάμεων και ορισμένες φορές εναντίον ξένων πολιτών.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011, 14:54