Στον «ύπνο»… πιάστηκε η φρουρά του πρωθυπουργού της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, τον οποίο πλησίασε και έσπρωξε με δύναμη ένας πολίτης το πρωί της Δευτέρας στο Λιντς.Το περιστατικό προκαλεί πλήθος ερωτηματικών για το επίπεδο ασφάλειας του βρετανού πρωθυπουργού.

Οπως καταγράφεται σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο YouTube, ένας άνδρας κινήθηκε τρέχοντας προς τον Κάμερον την ώρα που εκείνος έβγαινε από το δημαρχείο της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 28χρονος άνδρας κατάφερε – άγνωστο πώς – να παρακάμψει τους άνδρες ασφαλείας που συνόδευαν τον βρετανό πρωθυπουργό, να τον πλησιάσει και να τον σπρώξει, χωρίς, ωστόσο να καταφέρει να τον ρίξει κάτω.

Δείτε το βίντεο με την επίθεση

Η φρουρά του Κάμερον τον απομάκρυνε από το σημείο λίγα δευτερόλεπτα μετά τη «σύγκρουσή» του με τον άγνωστο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως μετά οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 28χρονο, ο οποίο αργότερα αφέθη ελεύθερος.

Η αστυνομία του Γιόρκσαϊρ σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει το γεγονός ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι «δεν συνέβη κάτι απαίσιο. Απλά ήταν ένας λάθος άνδρας σε μια λάθος στιγμή».

Πηγή της αστυνομίας ανέφερε ότι ο 28χρονος έκανε τζόγκινγκ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν είχε πρόθεση να χτυπήσει τον Κάμερον.

Ωστόσο, η βρετανική Daily Telegraph κάνει λόγο για «διαδηλωτή».

Η εφημερίδα Daily Mail χαρακτηρισε το συμβάν «σοκαριστικό σφάλμα στην ασφάλεια» του πρωθυπουθργού εκ μέρους της φρουράς του.

Ο βουλευτής των Συντηρητικών Μαρκ Πρίτσαρντ ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας για το περιστατικό. «Οι αστυνομικοί της Σκότλαντ Γιαρντ είναι από τους καλύτερους στον κόσμο, αλλά τι θα γινόταν αν ο διαδηλωτής κρατούσε μαχαίρι;» διερωτήθηκε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης