Με πέτρες προς το λεωφορείο που μεταφέρεται ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απάντησαν οι διαδηλωτές που βρίσκονταν από το πρωί συγκεντρωμένοι στην πόλη Αρτβιν.

 Ο Ερντογάν στο πλαίσιο των προεκλογικών περιοδειών που πραγματοποιεί στις ανατολικές επαρχίες της Τουρκίας, παραβρέθηκε εκεί για προγραμματισμένη ομιλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

‘Hδη όμως πριν αρχίσει την ομιλία του στην πλατεία της πόλης, έγιναν συγκρούσεις μεταξύ οπαδών του κόμματός του και άλλων κομμάτων, με αποτέλεσμα από την χρήση δακρυγόνων να χάσει την ζωή του ένας διαδηλωτής αφού έπαθε καρδιακή κρίση.

Στην συνέχεια μετά την ομιλία του ο Τούρκος πρωθυπουργός αναχώρησε  προς το ελικοδρόμιο για να μεταφερθεί με ελικόπτερο στην Τραπεζούντα. Κατά την απομάκρυνση του 300 μέτρα από τον χώρο της συγκέντρωσης, το αυτοκίνητο που τον μετέφερε και τα άλλα που τον συνοδεύανε δέχτηκαν βροχή από πέτρες.

Ένας φρουρός ο οποίος βρισκόταν πάνω στο λεωφορείο, έπεσε κατά την επίθεση και τον πάτησαν τα συνοδευτικά αυτοκίνητα. Είναι βαριά τραυματισμένος και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως φαίνεται και από το βίντεο, η φρουρά του Ερντογάν απάντησε με πυρά στον αέρα.

Αύριο ο Ερντογάν θα πάει στο Κάστρο των Κούρδων στην πόλη Διαρμπακίρ, για την προεκλογική συγκέντρωση και έχει προγραμματιστεί να μιλήσει.

Όμως ,η «Δημοκρατική Πρωτοβουλία των Κούρδων», κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να σαμποτάρουν την προεκλογική συγκέντρωση του Ερντογάν. Δηλαδή να κλείσουν τα μαγαζιά τους και να παραμείνουν μέσα στο σπίτι τους όπως έγινε πριν λίγες ημέρες στις Κουρδοκτρατούμενες πόλεις Χακάρι και Σίρνακ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης