Ένοπλοι επιτέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης σε στρατιωτική βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στο βόρειο τμήμα του Πακιστάν, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η επίθεση σημειώθηκε σε εγκαταστάσεις της αεροπορικής βάσης «Μίνχα» στην πόλη Καμρά, περίπου 60 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ και μέχρι στιγμής δύο στρατιώτες και έξι Ισλαμιστές έχουν χάσει τη ζωή τους. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι στρατιώτες ανταπέδωσαν άμεσα τα πυρά, περικυκλώνοντας τους δράστες. Όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, το Γενικό Επιτελείο Στρατού έδωσε εντολή για αύξηση των μέτρων ασφαλείας σε όλες οι στρατιωτικές βάσεις ανά την πακιστανική επικράτεια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια εγκατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων στην ασιατική χώρα γίνεται στόχος επίθεσης. Τον Μάιο του 2011, ένοπλοι επιτέθηκαν στην αεροναυτική βάση «Μεχρά» στο Καράτσι, με 10 στρατιώτες να χάνουν τη ζωή τους και τις δυνάμεις Ασφαλείας να χρειάζονται περίπου 17 ώρες προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης