Επίθεση κατά Σαρκοζί στην πόλη Μπραξ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011, 18:37
Επίθεση κατά Σαρκοζί στην πόλη Μπραξ
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, δέχθηκε επίθεση από έναν άγνωστο σήμερα κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Μπραξ, στα νοτιοδυτικά της χώρας, χωρίς ωστόσο να πάθει το παραμικρό.

Στο βίντεο που μεταδόθηκε από τα γαλλικά κανάλια διακρίνεται ο Σαρκοζί να χαιρετά το πλήθος που είναι συγκεντρωμένο πίσω από ένα σιδερένιο κιγκλίδωμα. Ξαφνικά, ένας άνδρας τον αρπάζει από το πέτο και τον τραβάει προς το μέρος του, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος να χάσει την ισορροπία του.

Οι σωματοφύλακες του Σαρκοζί ακινητοποίησαν αμέσως τον δράστη και τον συνέλαβαν. Ο άνδρας κρατείται στο αστυνομικό τμήμα της Αζέν. «Η συνήθης δικαστική διαδικασία είναι σε εξέλιξη» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία.

Η επίθεση εις βάρος του Σαρκοζί έγινε ενώ ο Γάλλος πρόεδρος έβγαινε από το δημαρχείο του Μπραξ. Μόνο ένας φωτογράφος και ένας καμεραμάν ήταν παρόντες στη σκηνή, αφού οι δημοσιογράφοι οι οποίοι συνοδεύουν το Σαρκοζί στην περιοδεία του τον περίμεναν σε άλλο σημείο.

Μέχρι σήμερα, κανείς δεν είχε καταφέρει να σπάσει τον κλοιό των σωματοφυλάκων του Σαρκοζί και να επιτεθεί στον Γάλλο πρόεδρο. Το 2008 όμως, σε ένα άλλο γνωστό επεισόδιο, ένας άγνωστος αρνήθηκε να του σφίξει το χέρι στο Αγροτικό Σαλόνι του Παρισιού, λέγοντάς του «Μην μ' αγγίζεις, με λερώνεις» για να λάβει μια ουδόλως... αβρή απάντηση από τον Σαρκοζί.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011, 18:40