Επίθεση κατά του ηγέτη της ιρανικής αντιπολίτευσης

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2010, 22:17
Επίθεση κατά του ηγέτη της ιρανικής αντιπολίτευσης
Ο μεταρρυθμιστής πρώην πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, Mehdi Karroubi, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε πολιτικό αντίπαλο του Ιρανού προέδρου, Mahmoud Ahmadinejad, έγινε στόχος φιλοκυβερνητικών οπαδών κατά τη διάρκεια μιας επιμνημόσυνης δέησης σε ένα τέμενος της Τεχεράνης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Fars ορισμένοι από τους μετέχοντες στην τελετή προσπάθησαν μάταια να εμποδίσουν τον Karroubi να παραστεί σ' αυτήν και στη συνέχεια τα έβαλαν με τους σωματοφύλακές του.

Οι σωματοφύλακες έκαναν χρήση δακρυγόνων και πυροβόλησαν στον αέρα για να μπορέσει ο Karroubi να φύγει από το τζαμί μετά τη λήξη της τελετής.

Ο γιος του Karroubi, Hussein, επιβεβαίωσε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Rahesabz.net, ότι «μια μικρή ομάδα από δέκα άτομα φώναζε συνθήματα κατά του πατέρα του». Έδωσε, όμως ,διαφορετική εκδοχή για την εξέλιξη των γεγονότων, υποστηρίζοντας ότι «οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο τζαμί προσπάθησαν να επιτεθούν στην ομάδα αυτή όμως τους απείλησαν με δακρυγόνα και με όπλα και τους διέλυσαν».

Ο πρώην πρόεδρος του κοινοβουλίου, ο οποίος έχει αμφισβητήσει τη νομιμότητα της επανεκλογής του Ahmadinejad στην προεδρία, τον Ιούνιο του 2009, έχει γίνει κατ' επανάληψη στόχος επιθέσεων εκ μέρους φιλοκυβερνητικών οπαδών.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2010, 22:20