Επίθεση με μαχαίρι στο Μόναχο πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου σε κεντρική πλατεία της πόλης. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης η επίθεση έγινε από άγνωστο στην πλατεία Rosennheimer, στο Μόναχο.


Οι αστυνομικές αρχές αναζητούν τον δράστη και κάνουν έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή και να παραμείνουν στα σπίτια τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τραυματίες δεν κινδυνεύουν να χάσουν την ζωή τους, αφού τα τραύματά τους είναι ελαφρά και ήδη έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία της περιοχής.

Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον πέντε. Αδιευκρίνιστο παραμένει το κίνητρο του δράστη ο οποίος φορούσε γκρι παντελόνι, πράσινο πανωφόρι και σακίδιο πλάτης. Οι αρχές αναφέρουν επίσης ότι πρόκειται για έναν ξανθό άντρα, με γένια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σημείο της επίθεσης του άγνωστου άνδρα με μαχαίρι

Πως είναι ο δράστης της επίθεσης 

Σύμφωνα με την περιγραφή του δράστη που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές, πρόκειται για άνδρα γύρω στα 40 με γκρι παντελόνι και πράσινο μπουφάν, ενώ έφερε ένα σακίδιο στο οποίο υπήρχε ένα υπόστρωμα. Ο δράστης διέφυγε από το σημείο της επίθεσης με ένα μαύρο ποδήλατο.

Σύλληψη υπόπτου για την επίθεση 

«Έχουμε έναν ύποπτο», δήλωσε  εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Μονάχου, διατήρησε ωστόσο επιφυλάξεις σχετικά με το αν πρόκειται πράγματι για τον δράστη της επιθέσεων με μαχαίρι εναντίον πέντε ατόμων, τα οποία έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Έπειτα από τρεις ώρες γενικευμένης επιχείρησης 500 ατόμων, στην οποία συμμετείχαν ειδικές δυνάμεις και ελικόπτερα, η Αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα γύρω στα 40, ο οποίος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι Γερμανός και έχει οδηγηθεί στο νοσοκομείο για ψυχιατρική αξιολόγηση. Σύμφωνα με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, Χουμπέρτους ‘Αντρε, έχουν αποκλειστεί τα θρησκευτικά ή τρομοκρατικά κίνητρα, ενώ είναι πιθανό ο δράστης, ο οποίος ήταν γνωστός στις Αρχές για κλοπές και επιθέσεις με τραυματισμούς, να είναι ψυχικά διαταραγμένος.

Ελικόπτερο της Αστυνομίας 'χτενίζει' την περιοχή για να εντοπίσει τον δράστη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης