Μαρτυρία από πηγή που όμως δεν κατονομάζεται από τις αγγλικές ερευνητικές αρχές δημιουργεί βάσιμες υποψίες ότι η χθεσινή επίθεση δύο ατόμων σε βάρος μέλους της RAF με μαχαίρια, έξω από αεροπορική στρατιωτική βάση στην Αγγλία, συνιστά τρομοκρατική ενέργεια.

Πρόκειται στην ουσία για τη βάση που θεωρείται το «σπίτι» των «Tornado Jets» που βομβαρδίζουν το ISIS και βρίσκεται στην περιοχή Νόρφολκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, την επίθεση δέχθηκε ένας μηχανικός αεροσκαφών της RAF, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φορούσε συνήθως τη στολή του κι εκτός στρατοπέδου.

Οι δύο ύποπτοι, για τους οποίους οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στο Ηνωμένο Βασίλειο, φέρεται να απείλησαν με μαχαίρι το μέλος της αεροπορίας των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων, λέγοντάς του: «Μην ξαναφορέσεις τη στολή της RAF σε δημόσιο χώρο».

Στη συνέχεια οι δύο άνδρες διέφυγαν με αυτοκίνητο τύπου Galaxy.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί στοιχεία για τους δράστες. Σύμφωνα με τη «Sun», οι αστυνομικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους μαρτυρία που δείχνει ότι πρόκειται τελικά για τρομοκρατική ενέργεια.

Πάντως, το μέλος του προσωπικού της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας την ώρα που δέχθηκε την επίθεση δεν φορούσε τη στολή και ευτυχώς δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης