Οι εξεγερμένοι της Λιβύης ετοιμάζονται να εξαπολύσουν επίθεση στην Μπρέγκα, την πετρελαϊκή πόλη που παραμένει υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων, στην ανατολική Λιβύη.

Η επιχείρηση αυτή ενδέχεται να ξεκινήσει αργά σήμερα ή νωρίς αύριο το πρωί, ανέφεραν στρατιωτικοί αξιωματούχοι των εξεγερμένων στο Γαλλικό Πρακτορειο. «Ετοιμαζόμαστε να μπούμε στην Μπρέγκα, η επίθεση θα ξεκινήσει σύντομα», είπε ένας από αυτούς διευκρινίζοντας ότι η επιχείρηση προβλεπόταν να γίνει το βράδυ της Τετάρτης αλλά αναβλήθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα ξεκινήσουμε τις κινήσεις μας τις επόμενες ώρες και θα βρεθούμε σύντομα στην Μπρέγκα, με τη βοήθεια του Θεού», είπε ένας άλλος εκπρόσωπος των εξεγερμένων.

Το ΝΑΤΟ από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη βομβάρδισε και κατέστρεψε έξι στρατιωτικούς στόχους των δυνάμεων του Καντάφι στην Μπρέγκα, μια πόλη που έχει αλλάξει πολλές φορές χέρια από την έναρξη των συγκρούσεων.

Πηγή του βρετανικού υπουργείου Άμυνας υποστήριξε ωστόσο σήμερα ότι οι βρετανικές δυνάμεις που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις της Συμμαχίας δεν έχουν στόχους για να πλήξουν επειδή οι δυνάμεις του Καντάφι χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο πολιτικά οχήματα και υποδομές. «Δεν μας λείπουν οι πόροι. Λείπουν οι στόχοι. Λάβαμε αξιόπιστες πληροφορίες ότι ο Καντάφι χρησιμοποιεί πολιτικές αποθήκες. Σίγουρα αλλάζει τακτική», είπε η πηγή αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον ίδιο ισχυρισμό, ότι δηλαδή οι δυνάμεις του Καντάφι χρησιμοποιούν πολιτικά οχήματα για να αποφύγουν τα αεροπορικά χτυπήματα, έχει προβάλει και το ΝΑΤΟ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης