Επίθεση στο Κολοράντο: Μία φράση-κλειδί είπε ο δράστης ενώ συλλαμβανόταν

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015, 07:26
Επίθεση στο Κολοράντο: Μία φράση-κλειδί είπε ο δράστης ενώ συλλαμβανόταν
Ο άνδρας που κατηγορείται ότι άνοιξε πυρ μέσα σε μια κλινική αμβλώσεων στο Κολοράντο Σπρινγκς, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας εννέα άλλους, είπε «όχι άλλα κομμάτια μωρών» καθώς παραδινόταν στην αστυνομία, μετέδωσαν το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News και άλλα ΜΜΕ χθες, επικαλούμενα αστυνομικές πηγές.

Η φράση του δράστη του νέου μακελειού στις ΗΠΑ προφανώς παραπέμπει στο γεγονός ότι στην κλινική αυτή γίνονται αμβλώσεις αλλά και στο γεγονός ότι η κλινική παραδίδει σε ερευνητές ιστούς βρεφών μετά τις επεμβάσεις, κάτι που είναι γνωστό αλλά είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων όταν είχε δημοσιοποιηθεί.
Τα λόγια του δράστη ίσως να αποτελούν μια εξήγηση για τα κίνητρα του, αν και το NBC News ανέφερε ότι οι πηγές του αναφέρουν ότι δεν είναι ακόμη βέβαιο ποια ήταν αυτά.

Ένας αστυνομικός και δύο πολίτες σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ο άνδρας, που σύμφωνα με τις αρχές ονομάζεται Ρόμπερτ Λιούις Ντίαρ και είναι 57 ετών, άνοιξε πυρ μέσα στην κλινική. Ο κατηγορούμενος προφυλακίστηκε κι αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον δικαστή αύριο Δευτέρα.

Η επίθεση είναι η πρώτη που προκάλεσε θανάτους σε κλινική όπου γίνονται αμβλώσεις στις ΗΠΑ έπειτα από έξι χρόνια. Η κλινική έχει γίνει επανειλημμένα στόχος διαδηλώσεων από ακτιβιστές κατά των αμβλώσεων.

Η κλινική Planned Parenthood έγινε στόχος σφοδρών επικρίσεων νωρίτερα φέτος, όταν ακτιβιστές μιας οργάνωσης που τάσσεται κατά των αμβλώσεων, μαγνητοσκόπησαν μυστικά μια συνομιλία εργαζομένων σε αυτή, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητούσαν πώς μπορούν να συλλέγονται ιστοί από τα έμβρυα μετά από επεμβάσεις άμβλωσης.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015, 07:26