Ξένοι δημοσιογράφοι που εργάζονται στην Κίνα και χρησιμοποιούν το Gmail, την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εταιρείας Google, έπεσαν θύματα χάκερ, υποστηρίζει η ένωση επαγγελματικών δημοσιογράφων που εδρεύει στο Πεκίνο, (FCCC).

“Οι ξένοι ανταποκριτές πολλών γραφείων στο Πεκίνο ανακάλυψαν πρόσφατα ότι οι λογαριασμοί τους στο Gmail είχαν δεχτεί επίθεση. Οι διευθύνσεις τους στάλθηκαν σε άγνωστη ηλεκτρονική διεύθυνση”, αναφέρει η FCCC στην ιστοσελίδα της, υπενθυμίζοντας στα μέλη της ότι οι δημοσιογράφοι στην Κίνα έχουν γίνει στόχος πειρατών τα τελευταία δύο χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ένωση καλεί τα μέλη της να προσέχουν, να μην ανοίγουν “ύποπτα” επισυναπτόμενα και να χρησιμοποιούν λογισμικό που εντοπίζει τους ιούς.

Η οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα” εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για την υπόθεση. “Στοχεύοντας τους ξένους δημοσιογράφους στο Πεκίνο, οι χάκερ προσπαθούσαν πιθανότατα να πάρουν πληροφορίες για τους ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δέχονται να μιλούν στον ξένο Τύπο”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Πρόσφατα, η εταιρεία Google απείλησε να διακόψει κάθε δραστηριότητα στην Κίνα λόγω των επιθέσεων που δέχεται η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Κινέζοι hackers επιτέθηκαν στην Google – αποσύρεται από την Κίνα;, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010, 13:34

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης