Ο Mitt Romney εξασφάλισε και τυπικά το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, καθώς κατάφερε να φθάσει το όριο των 1.144 εκλεκτόρων που χρειαζόταν στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, το οποίο θα διεξαχθεί μέσα στον Αύγουστο.

Όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης είχε συγκεντρώσει 1.086 εκλέκτορες από τις μέχρι τώρα εσωκομματικές ψηφορίες, με μόλις 78 να υπολείπονται προκειμένου να «πιάσει» το απαιτούμενο όριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα πρώτα exit polls από τις προκριματικές που διεξήχθησαν την Τρίτη στο Τέξας των Η.Π.Α., ο Mitt Romney εξασφαλίζει τους 152 από τους 155 που δίνει συνολικά η συγκεκριμένη πολιτεία.

«Είμαι πολύ περήφανος που οι πολίτες σε όλη τη χώρα υποστήριξαν την υποψηφιότητά μου. Έχουμε εξασφαλίσει τον απαραίτητο αριθμό των εκλεκτόρων προκειμένου να διεκδικήσουμε το προεδρικό χρίσμα», τόνισε αρχικά στην ομιλία του.

Νωρίτερα, είχε φροντίσει να ασκήσει μέσω Διαδικτύου την «παραδοσιακή» κριτική του στον πρόεδρο των Η.Π.Α. και υποψήφιο με το Δημοκρατικό Κόμμα για την προεδρία, Barack Obama.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το κόμμα μας έχει ενώσει τις δυνάμεις του προκειμένου να διορθώσουμε όλα τα λάθη και τις αποτυχίες που έγιναν τα τελευταία 3, 5 χρόνια. Δεν τρέφω ψευδαισθήσεις για τις δυσκολίες του εγχειρήματος μας. Όποιες όμως κι αν είναι οι προκλήσεις, δε θα κάνουμε τίποτα λιγότερο από το να επαναφέρουμε την Αμερική πίσω στον δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας. Είμαι πεπεισμένος ότι στις 6 Νοεμβρίου, θα είμαστε όλοι ενωμένοι για να ξεκινήσουμε τη σκληρή δουλειά της εκπλήρωσης των υποσχέσεων στον αμερικανικό λαό», είχε γράψει νωρίτερα σε μήνυμά του στο Διαδίκτυο.

Δείτε το video…

Ο δρόμος για την προεδρία

Συνέδρια κομμάτων

Το Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων θα πραγματοποιηθεί από την 27η Αυγούστου ως την 30ή Αυγούστου στην Τάμπα Μπέι, στη Φλόριντα.

Το Συνέδριο του Δημοκρατικού κόμματος θα πραγματοποιηθεί στη Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα, από την 3η ως την 6η Σεπτεμβρίου.

Τρεις τηλεμαχίες

Η πρώτη τηλεμαχία ανάμεσα στον Mitt Romney και τον Barack Obama είναι προγραμματισμένη για τις 3 Οκτωβρίου στο Πανεπιστήμιο του Ντένβερ, στο Κολοράντο, η δεύτερη για τις 16 Οκτωβρίου στο Πανεπιστήμιο Χόφστρα, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, και η τρίτη και τελευταία στις 22 Οκτωβρίου στο Πανεπιστήμιο Λιν, στην Μπόκα Ρατόν, στη Φλόριντα.

Οι προεδρικές εκλογές διεξάγονται ταυτόχρονα με τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Κογκρέσου στις 6 Νοεμβρίου και ο νικητής των προεδρικών εκλογών πρόκειται να ορκιστεί και να αναλάβει καθήκοντά στις 20 Ιανουαρίου 2013.

Οι επικρατέστεροι… αντιπρόεδροι του Mitt Romney, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012, 04:37

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης