Επιδημία αυτοκτονιών στον αμερικανικό στρατό

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2009, 10:16
Επιδημία αυτοκτονιών στον αμερικανικό στρατό

Με ανησυχητικούς ρυθμούς αυξάνονται οι αυτοκτονίες στον αμερικανικό στρατό. Μόνο τον Ιανουάριο του 2009, ο αριθμός των αυτόχειρων του στρατεύματος των ΗΠΑ έφτασε τους 24.

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων, επιβεβαίωσε ότι τον περασμένο μήνα έγιναν επτά αυτοκτονίες, αλλά υπάρχουν ακόμα 17 περιπτώσεις που διερευνώνται, και οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα είναι αυτοκτονίες.

Και όλα αυτά τη στιγμή που δόθηκαν στη δημοσιότητα στοιχεία έκθεσης στην οποία επισημαίνεται ότι το 2008 ήταν μια από τις χειρότερες χρονιές τις τελευταίες δεκαετίες, αναφορικά με τον αριθμό των αυτόχειρων στρατιωτών.

Στο σύνολο του 2008 έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 128 αυτοκτονίες, αριθμός που μπορεί τελικώς να αυξηθεί, αφού τελούν υπό διερεύνηση ακόμα 15 περιπτώσεις.

Πρόκειται πάντως για τον μεγαλύτερο αριθμό αυτοκτονιών στο αμερικανικό στράτευμα από το 1980, όταν άρχισε η καταγραφή συγκεκριμένων στοιχείων. Το 2007 είχαν καταγραφεί 115 αυτοκτονίες.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά παρατηρείται αύξηση του αριθμού των αυτόχειρων στον στρατό, παρά τις προσπάθειες για έγκαιρο εντοπισμό των περιπτώσεων στρατιωτών που εκδηλώνουν τέτοιες τάσεις.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2009, 10:16