Η εικόνα κόβει την ανάσα. Στην κατεχόμενη γειτονιά Silwan στην ανατολική Ιερουσαλήμ, μια ομάδα νεαρών Παλαιστινίων έχει εξεγερθεί εναντίον της τοπικής κοινότητας Ισραηλινών εποικιστών. Πετούν πέτρες και η κατάσταση φαίνεται να βγαίνει εκτός ελέγχου.

Ο επικεφαλής του ισραηλινού εποικισμού, David Be’eri, οδηγούσε το αυτοκίνητό του μέσα στο οποίο ήταν και ο μικρός του γιος, όταν σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz μπροστά του στη μέση του δρόμου είδε την ομάδα των Παλαιστίνιων νεαρών, οι οποίοι είχαν καλυμμένα υα πρόσωπά τους και πετούσαν πέτρες στο αμάξι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο David Be’eri χάνει την ψυχραιμία του και επιταχύνει με αποτέλεσμα να χτυπήσει μετωπικά δύο μικρά αγόρια, τον Imran Mansur και τον Iyad Gheit, ηλικίας μόλις 11 και 10 ετών αντίστοιχα.

Ο 11χρονος πετάγεται ψηλά στον αέρα και από τη σφοδρή σύγκρουση σπάει το πόδι του. ο 10χρονος χτυπάει ελαφρύτερα και απλά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του αφαιρεθούν κομμάτια γυαλιού από το χέρι του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο David Be’eri είναι ένας γνωστός ακροδεξιός ακτιβιστής και είναι ο επικεφαλής του Elad, ενός ισραηλινού εποικιστικού οργανισμού που διοικεί την Πόλη του Δαυίδ στην ανατολική Ιερουσαλήμ. Μετά το περιστατικόπου συνέβη χθες, ο δράστης συνελήφθη και ανακρίθηκε από την αστυνομία, αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση. Η ισραηλινή αστυνομία είπε ότι η έρευνα για τις πράξεις του Be’eri θα συνεχιστεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης