Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη δήλωσε την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου ότι οι άνθρωποι πρέπει να παραμείνουν σε εγρήγορση και να συνεχίσουν να λαμβάνουν βασικές προφυλάξεις πριν από την προοπτική ενός εμβολίου για τον Covid-19.

Ο Δρ Hans Kluge λέει, «ο ιός εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα να κάνει τεράστιες ζημιές εκτός αν κάνουμε ό, τι μπορούμε για να σταματήσουμε την εξάπλωσή του». Προσθέτει ότι η υπόσχεση για τα εμβόλια είναι «εκπληκτική» και είναι απαραίτητο για τις χώρες να έχουν ένα σχέδιο διανομής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνει πως στην αρχή οι προμήθειες εμβολίων θα είναι περιορισμένες και «είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε βασικές προστατευτικές συμπεριφορές όπως η μάσκα».

Η Ευρώπη είχε ένα κύμα μολύνσεων αυτό το φθινόπωρο, με πολλές χώρες να επιβάλλουν νέα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα. Ο Kluge λέει ότι ενώ ο αριθμός των νέων περιστατικών που αναφέρθηκαν στην Ευρώπη μειώθηκε για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, η περιοχή εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει το 40% των νέων παγκόσμιων κρουσμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης