Τη σημασία που αποδίδουν οι ΗΠΑ στη Βορειοατλαντική Συμμαχία υπογράμμισε ο νέος Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις, στη συνομιλία που είχε χθες με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τη σημασία των κοινών μας αξιών και ο υπουργός Άμυνας υπογράμμισε ότι, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αναζητούν συμμάχους προς υπεράσπιση αυτών των αξιών, ξεκινούν την αναζήτησή τους πάντα από την Ευρώπη» τόνισε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, πλοίαρχος Τζεφ Ντέιβις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε ακόμη πως «και οι δύο δεσμεύτηκαν να πραγματοποιήσουν διαβούλευση τους ερχόμενους μήνες και αναμένουν να συναντηθούν κατ’ ιδίαν στη διάρκεια της συνόδου υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο».

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε, επίσης, ότι ο Μάτις συνομίλησε με τους ομολόγους του της Βρετανίας και του Καναδά.

Σε πρόσφατη του συνέντευξή του στην εφημερίδα «Times» του Λονδίνου, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει πως αναγνωρίζει τη σημασία του ΝΑΤΟ, αλλά τον είχε χαρακτηρίσει «παρωχημένο» οργανισμό, διότι, όπως υποστήριξε, δεν αμύνεται εναντίον των τρομοκρατικών επιθέσεων. Είχε υποστηρίξει, επίσης, πως πολλά κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ δεν αποδίδουν το δίκαιο μερίδιό τους για την προστασία των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης