Ο φιλελεύθερος Μαουρίτσιο Μάκρι είναι ο επόμενος πρόεδρος της Αργεντινής, όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα από περίπου δύο τρίτα των εκλογικών κέντρων, ανέφερε ο επικεφαλής της εκλογικής αρχής της χώρας. Ως εκ τούτου, ο υποψήφιος του κυβερνώντος συνασπισμού Ντανιέλ Σιόλι παραδέχθηκε την ήττα του, νωρίς σήμερα το πρωί.

Μετά από τηλεφώνημα στον Μάκρι, ο Σιόλι δήλωσε: «Ο λαός της Αργεντινής […] εξέλεξε έναν νέο πρόεδρο, τον Μαουρίτσιο Μάκρι, τον οποίο μόλις συνεχάρην τηλεφωνικά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμαρχος του Μπουένος Άιρες, 56 ετών, νίκησε το φαβορί των προεδρικών εκλογών, όπως παρουσιαζόταν πριν από τον πρώτο γύρο, τον Σιόλι, με 53,46% των έως τώρα καταμετρηθέντων ψήφων, ενώ ο Σιόλι έχει λάβει 46,54%. Έχουν καταμετρηθεί οι ψήφοι σε 66% των εκλογικών κέντρων.
«Όλα υποδηλώνουν ότι φτάνουμε σε ποσοστό το οποίο δείχνει μια τάση πλέον» είπε ο Αλεχάνδρο Τούλιο, διευθυντής της Εθνικής Εκλογικής Διεύθυνσης.

Η πρόεδρος Κριστίνα Κίρχνερ, στην ηγεσία της τρίτης σε μέγεθος οικονομίας της Λατινικής Αμερικής από το 2007, αφού διαδέχθηκε τον σύζυγό της, δεν είχε δικαίωμα για τρίτη προεδρική θητεία, σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των exit polls, που έδειχναν νίκη του Μάκρι, υποστηρικτές του δημάρχου του Μπουένος Άιρες έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται πανηγυρίζοντας στην έδρα του συνασπισμού Cambiemos (Ας Αλλάξουμε) του Μαουρίτσιο Μάκρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης