Ο Βέλγος τζιχαντιστής Aμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο οποίος θεωρείται ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων στο Παρίσι, σκοτώθηκε κατά την επιδρομή της γαλλικής αστυνομίας στο Σεν Ντενί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tα παραπάνω ανακοίνωσαν επίσημα οι εισαγγελικές αρχές του Παρισιού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το πτώμα του ταυτοποιήθηκε έπειτα από έλεγχο DNA που ελήφθη από το δέρμα του.

Η αστυνομία πίστευε αρχικά πως ο Aμπντελχαμίντ Αμπααούντ βρισκόταν στη Συρία, όμως οι έρευνες οδήγησαν τους αστυνομικούς σε μια κατοικία στο προάστιο Σεν Ντενί του Παρισιού. Βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί εισέβαλαν στο κτήριο τα ξημερώματα της Τετάρτης, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν ανταλλαγές πυροβολισμών και να σημειωθούν εκρήξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναγνωρίσθηκε επισήμως, έπειτα από σύγκριση των δακτυλικών αποτυπωμάτων«Ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ αναγνωρίσθηκε επισήμως, έπειτα από σύγκριση των δακτυλικών αποτυπωμάτων, και έχει σκοτωθεί στη διάρκεια της επιδρομής (της αστυνομίας)» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Σ’ αυτόν ανήκει το πτώμα που εντοπίσθηκε μέσα στην πολυκατοικία, διάτρητο από σφαίρες», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Φρανσουά Μολέν, ο οποίος έχει αναλάβει την έρευνα για τις επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής.

Διαβάστε επίσης:

Washington Post: Ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ είναι νεκρός-ετοίμαζε χτύπημα από την Αθήνα;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης