Ο αντιπρόεδρος των Η.Π.Α., Joe Biden, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη σε Κίνα, Μογγολία και Ιαπωνία μέσα στον Αύγουστο, ανακοίνωσε την Πέμπτη, εκπρόσωπος, του Λευκού Οίκου.

«Ο Joe Biden θα ταξιδέψει στις 3 χώρες από την 16η Αυγούστού», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διάρκεια παραμονής του στην Κίνα έχει προγραμματιστεί να συμμετάσχει σε συνομιλίες με τον πρόεδρο της χώρας, Hu Jintao και τον πρωθυπουργό, Wen Jiabao. Διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι στα θέματα που θα τεθούν στο τραπέζι θα είναι και η αγορά αμερικανικών μαχητικών F-16 από την Ταιβάν, ζήτημα που αναμένεται να δημιουργήσει εντάσεις.

Το 2009, το Πεκίνο είχε προχωρήσει στην άρση απαγόρευσης πώλησης αμερικανικών όπλων στην επικράτειά της, ωστόσο ο οικονομικός ανταγωνισμός μεταξύ των δύο χωρών έχει δημιουργήσει επιδείνωση το τελευταίο χρονικό διάστημα των διπλωματικών τους σχέσεων.

Στις 22 Αυγούστου, ο αντιπρόεδρος των Η.Π.Α. θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία όπου και θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Naoto Kan, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμα αν θα επισκεφτεί τις πληγείσες περιοχές από τον καταστροφικό σεισμό των 8,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που σημειώθηκε στις 11 Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης