Η ιαπωνική εταιρεία Honda παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες ένα από τα πιο εξελιγμένα μοντέλα ρομπότ, το οποίο αναμένεται να διευκολύνει σε αρκετές περιπτώσεις την καθημερινότητα του ανθρώπου.

Η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια μεγάλα κεφάλαια στον χώρο της ρομποτικής σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει εξελιγμένα μοντέλα τα οποία θα μπορούν να επιβιώνουν σε αφιλόξενα και επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό περιβάλλοντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «Asimo» έχει τη δυνατότητα να τρέχει, να πηδάει και να μεταφέρει με άνεση αντικείμενα μέχρι 25 κιλά ενώ αξιοσημείωτη είναι η ικανότητά του να ξεβιδώνει το πάνω μέρος από διάφορα αντικείμενα.

Εκπρόσωπος της εταιρείας εξηγεί ότι το συγκεκριμένο μοντέλο, το οποίο έχει εξελιχθεί σε αρκετούς τομείς σε σχέση με το αντίστοιχο του 2005, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε επιχειρήσεις μέσα στο πυρηνικό εργοστάσιο Fukushima Daiichi όπου σημειώθηκε εκτεταμένη διαρροή ραδιενέργειας μετά τον καταστροφικό σεισμό των 8,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στις 11 Μαρτίου.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης