Σε έντονα φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής η άφιξη της πρώην βουλευτού των Δημοκρατικών, Gabrielle Giffords, στον χώρο όπου τον περασμένο μήνα 26 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 20 παιδιών, έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά ενόπλου.

Η πρώην αντιπρόσωπος της Αριζόνα επισκέφτηκε το δημοτικό σχολείο του Νιούταουν στο Κονέκτικατ, με τις εικόνες από την άφιξη της να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Έχοντας πέσει και η ίδια θύμα τυφλής βίας, όταν και είχε πυροβοληθεί στο σώμα και το κεφάλι μέσα σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης στην πόλη Τουσόν, η Gabrielle Giffords δεν έκρυψε τη συγκίνησή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλευρό της βρισκόταν συνεχώς ο σύζυγός της, πρώην αστροναύτης και επικεφαλής της τελευταίας πτήσης του «Endeavour» στο Διάστημα, Mark Kelly.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δράστης εκείνης της επίθεσης (Jared Loughner), στη διάρκεια της οποίας έξι άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους, καταδικάστηκε σε έξι φορές ισόβια.

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές του δημοτικού σχολείου, όπου σημειώθηκε το μακελειό, επέστρεψαν πίσω στα μαθήματά τους την Πέμπτη, τα οποία και πραγματοποιήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα σε εγκαταλελειμμένο γυμνάσιο πόλης κοντά στο Νιούταουν του Κονέκτικατ.
 

Διαβάστε επίσης:
Πίσω στις αίθουσες μετά το μακελειό στο Νιούταουν, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013, 07:33
Η.Π.Α.: Ένοχος δήλωσε ο δράστης του μακελειού στην Αριζόνα, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2012, 05:40

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης