Ο πρόεδρος της Κροατίας Ίβο Γιοσίποβιτς δήλωσε ότι η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ «σε γενικές γραμμές συμφώνησε να επισκεφθεί» την Κροατία τον Ιούλιο, όταν θα πραγματοποιηθεί η Περιφερειακή Σύνοδος Κορυφής στο Ντουμπρόβνικ.

«Υπάρχουν θετικές ανακοινώσεις ότι η καγκελάριος Μέρκελ θα έρθει στην Κροατία» είπε ο κ. Γιοσίποβιτς, απαντώντας σε δηλώσεις δημοσιογράφων από το Ασγκαμπάτ, στο πλαίσιο επίσκεψής του στο Τουρκμενιστάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αναμένω να έρθουν και άλλες σημαντικές προσωπικότητες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η σημαντικότερη προσκεκλημένη είναι η καγκελάριος Μέρκελ» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι οι πρόεδροι της Κροατίας και της Σλοβενίας Ίβο Γιοσίποβιτς και Μπορούτ Παχόρ τον περασμένο χρόνο ξεκίνησαν από κοινού τακτικές συναντήσεις των αρχηγών κρατών της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Σκοπός των συναντήσεων είναι η εξέταση της περαιτέρω δυναμικής της διαδικασίας διεύρυνσης της Ε.Ε., ο εντοπισμός εντός της περιοχής δυνατοτήτων επίλυσης διμερών εκκρεμών ζητημάτων και ο καθορισμός οικονομικών έργων και έργων υποδομής προτεραιότητας κοινού ενδιαφέροντος για όλες τις χώρες της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γνωρίζετε ότι έχουμε αυτό το σχήμα, έρχονται οι πρόεδροι των χωρών της περιοχής, μαζί με αξιωματούχους της Ε.Ε. Αυτήν τη φορά η κα Μέρκελ σε γενικές γραμμές αποδέχθηκε να έρθει και αναμένω πολλά από τη συνάντηση, στην οποία θα συζητηθούν τα έργα υποδομής, η ανάπτυξη, η συνεργασία και η διεύρυνση της Ε.Ε.» δήλωσε ο κ. Γιοσίποβιτς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης