Για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Χαλιφάτου και άλλα θέματα Άμυνας θα συζητήσουν την επόμενη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ με ηγέτες στη Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες του Κόλπου, όπως ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στον Κόλπο έχουν διαφορές απόψεις για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστούν οι κρίσεις στην περιοχή, ιδιαίτερα αυτές με το Ιράν. «Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστούν πραγματικά οι παγκόσμιες προκλήσεις είναι να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του» είπε ο Μπεν Ρόουντς, αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ομπάμα, σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί με τον βασιλιά Σαλμάν στη Σαουδική Αραβία την Τετάρτη και θα συμμετάσχει σε μια σύνοδο κορυφής με άλλους ηγέτες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (ΣΣΚ) την Πέμπτη. Ο Κάρτερ θα συναντηθεί με τους ομολόγους του λίγο πριν τη σύνοδο την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Ομπάμα θα ταξιδέψει επίσης και στο Λονδίνο, όπου θα συναντηθεί με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και στο Ανόβερο της Γερμανίας προκειμένου να έχει συνάντηση με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν το Ισλαμικό Χαλιφάτο, η συνεργασία κατά της τρομοκρατίας, το Αφγανιστάν και την ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης