Επίσκεψη στη Ρουμανία πραγματοποιεί από σήμερα έως τις 2 Ιουνίου ο πάπας Φραγκίσκος. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου «Agerpres», πρόκειται για τριήμερη αποστολική επίσκεψη του Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας με τίτλο «Ας περπατήσουμε μαζί».

Είκοσι χρόνια μετά την ιστορική επίσκεψη του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’, η επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου στη Ρουμανία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, οκτώ ομιλίες σε διάστημα τριών ημερών και συναντήσεις με πολιτικές και θρησκευτικές αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έρχομαι στη Ρουμανία, μια όμορφη και φιλόξενη χώρα, ως προσκυνητής και αδελφός και ευχαριστώ τον Πρόεδρο (σ.σ.: της Ρουμανίας) και τις άλλες κρατικές αρχές για την πρόσκλησή μου και για την πλήρη συνεργασία τους. Αισθάνομαι ήδη τη χαρά της συνάντησης με τον Πατριάρχη και την Ιερά Σύνοδο της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς και με καθολικούς ποιμένες και πιστούς. Έρχομαι έτσι ώστε να μπορέσουμε να περπατήσουμε μαζί. Περπατάμε μαζί όταν μαθαίνουμε να διατηρούμε τις ρίζες και την οικογένεια, όταν φροντίζουμε το μέλλον των παιδιών και του αδελφού μας δίπλα μας, όταν ξεπεράσουμε τους φόβους και τις υποψίες μας, όταν πετάμε τα εμπόδια που μας χωρίζουν από τους άλλους» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο μήνυμα του ποντίφικα.

Η επίσημη τελετή υποδοχής του πάπα Φραγκίσκου στο Βουκουρέστι έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 12.05 (τοπική ώρα), παρουσία του προέδρου της Ρουμανίας, Κλάους Γιοχάνις. Ο ποντίφικας θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ρουμάνο πρόεδρο και στη συνέχεια συναντήσεις με την πρωθυπουργό της Ρουμανίας Βιόριτσα Νταντσίλα και εκπροσώπους πολιτικών και θρησκευτικών αρχών.

Το απόγευμα ο πάπας Φραγκίσκος θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Δανιήλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης