Τα Τίρανα επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, η χώρα του οποίου έχει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Όρμπαν συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία της χώρας και έδωσε διάλεξη σε φοιτητές του Πολυτεχνικού Πανεπιστημίου των Τιράνων με θέμα: «Οι νέες προκλήσεις της Ε.Ε. – Οι προοπτικές των Δυτικών Βαλκανίων».

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αλβανό ομόλογο του, Σαλί Μπερίσα, ο κ. Όρμπαν τόνισε τη σημασία της τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων που έχει θέσει η Ε.Ε. για την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων, ως προϋπόθεση για την ένταξη της Αλβανίας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στο ανοιχτό ακόμη θέμα του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών της 8ης Μαΐου για τον Δήμο Τιράνων, για το οποίο θα αποφασίσει το εκλογοδικείο εντός ολίγων ημερών, ο κ. Όρμπαν επεσήμανε ότι «όλες οι πλευρές θα πρέπει να ηρεμήσουν και να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Η.Π.Α., όταν ο Τζορτζ Μπους αναδείχθηκε νικητής απέναντι στον Αλ Γκορ, ύστερα από απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, και να σεβαστούν την απόφαση της Δικαιοσύνης».

Εν τω μεταξύ, ο κ. Μπερίσα δήλωσε για ακόμη μία φορά ότι θα σεβαστεί την όποια απόφαση του εκλογοδικείου που θα εξετάσει την ένσταση του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος, που χαρακτηρίζει παράνομη την αξιολόγηση και καταμέτρηση από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή των ψηφοδελτίων που βρέθηκαν σε λάθος κάλπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης