Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα υποδεχθεί τον ομόλογό του της Νιγηρίας, Μουχαμαντού Μπουχάρι, στον Λευκό Οίκο την 20ή Ιουλίου, προκειμένου να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, τη μάχη εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, γνωστοποίησε η αμερικανική Προεδρία.

«Η επίσκεψη θα υπογραμμίσει τη δέσμευση των ΗΠΑ να ενισχύσουν και να διευρύνουν τη συνεργασία με τη νέα κυβέρνηση της Νιγηρίας», επισημαίνει ο Λευκός Οίκος σε δελτίο Τύπου το οποίο εξέδωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Ομπάμα θα συζητήσει για «μία συνολική προσέγγιση σε περιφερειακό επίπεδο με στόχο την αντιμετώπιση της Μπόκο Χαράμ» με τον πρόεδρο Μπουχάρι.
Θα τεθούν επίσης επί τάπητος οι οικονομικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις στη Νιγηρία μεταξύ ανώτερων κυβερνητικών στελεχών και συμβούλων των δύο χωρών, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Ο Μπαράκ Ομπάμα και άλλοι ηγέτες είχαν κατ’ ιδίαν συνομιλίες με τον κ. Μπουχάρι στη Σύνοδο της G7 νωρίτερα αυτόν το μήνα και συζήτησαν τις προσπάθειες που καταβάλλονται στον πόλεμο εναντίον των ισλαμιστών μαχητών.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι σημείωσαν επιπλέον ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να στείλουν επιπλέον συμβούλους στη Νιγηρία, προκειμένου να εκπαιδεύσουν τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας αλλά και θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη της οικονομίας της αφρικανικής χώρας μέσω των επενδύσεων στον πετρελαϊκό τομέα και τον τομέα του φυσικού αερίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης