Η Παλαιστινιακή Αστυνομία κατέστειλε χθες βράδυ στη Ραμάλα διαδήλωση υποστήριξης προς την εξέγερση στην Αίγυπτο, σύμφωνα με τους οργανωτές της διαδήλωσης και την οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Human Rights Watch (HRW), η οποία απηύθυνε έκκληση για διακοπή της βοήθειας προς τις παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας.

Στις 30 Ιανουαρίου, η Παλαιστινιακή Αστυνομία είχε ήδη διαλύσει βιαίως ανάλογη συγκέντρωση μερικών δεκάδων ανθρώπων μπροστά από την αιγυπτιακή πρεσβεία στη Ραμάλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι οργανωτές δήλωσαν αργά χθες ότι η διαδήλωση, η οποία συγκέντρωσε στην κεντρική πλατεία της Ραμάλα περίπου 200 άτομα, τα οποία ενημερώθηκαν μέσω του Facebook, του Twitter και των SMS, διαλύθηκε σχεδόν αμέσως από τις παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας.

Δύο άτομα συνελήφθησαν, ενώ η αστυνομία καταδίωξε με κλομπ τους διαδηλωτές, σύμφωνα με τους οργανωτές, οι οποίοι απηύθυναν έκκληση για νέα διαδήλωση, το Σάββατο , στις 12:00, στη Ραμάλα, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τις εξεγέρσεις στην Τυνησία και την Αίγυπτο.

Εξάλλου, η HRW σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι έγιναν συλλήψεις σήμερα και ότι αστυνομικοί γρονθοκόπησαν διαδηλωτές, ανάμεσά τους και ένας συνεργάτης της οργάνωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την HRW, «οι Η.Π.Α. και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να διακόψουν την παροχή βοήθειας προς τις παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας, μέχρις ότου οι τελευταίες λάβουν τα κατάλληλα μέτρα, για να δοθεί ένα τέλος σε τέτοιου είδους καταχρήσεις και επιτραπεί στους Παλαιστινίους να κάνουν χρήση του δικαιώματός τους να πραγματοποιούν συγκεντρώσεις και να εκφράζονται ελεύθερα».

Αντίθετα, χωρίς επεισόδια πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι συγκέντρωση υποστήριξης προς τον Hosni Mubarak στη Ραμάλα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης