Τέσσερις άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας των Σκοπίων «Βάρνταρ» και Αλβανών κατοίκων προαστίου των Σκοπίων.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, σκληροπυρηνικοί Σλαβομακεδόνες οπαδοί της ομάδας «Βάρνταρ», επιτέθηκαν σε σπίτια και αυτοκίνητα Αλβανών κατοίκων σε προάστιο των Σκοπίων, την ώρα που οι πρώτοι κατευθύνονταν πεζή για να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικό αγώνα ντέρμπι μεταξύ δύο Σλαβομακεδονικών ομάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την επιστροφή των οπαδών της ομάδας «Βάρνταρ» από το γήπεδο, τα επεισόδια με Αλβανούς κατοίκους του προαστίου «Νέρεζι» επεκτάθηκαν και διαρκούν μέχρι και αυτή την ώρα, παρά την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας.

Αλβανοί κάτοικοι της περιοχής και βουλευτές αλβανικών κομμάτων στην ΠΓΔΜ κατηγόρησαν την αστυνομία για ολιγωρία, όπως και ο Σλαβομακεδόνας δήμαρχος της περιοχής, ο οποίος προέρχεται από την αντιπολίτευση.

Τα επεισόδια στο προάστιο «Νέρεζι», στο οποίο κατοικούν Αλβανοί και Σλαβομακεδόνες, προκάλεσαν έκπληξη καθώς ακόμη και στη διάρκεια της διεθνοτικής σύγκρουσης στην ΠΓΔΜ, το 2001, η συμβίωση στην περιοχή αυτή δεν απειλήθηκε σε καμία περίπτωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι οπαδοί της ομάδας «Βάρνταρ», επονομαζόμενοι και ως «κομιτατζήδες», θεωρούνται από τους πλέον σκληροπυρηνικούς οπαδούς στην ΠΓΔΜ και συχνά συνδέονται με εθνικιστικούς πολιτικούς κύκλους των Σκοπίων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης