Τα πάνω κάτω αναμένεται να φέρει στους κόλπους του Βατικανού μια επιστολή, η οποία συντάχτηκε το 1985.

Ο πάπας Βενέδικτος, από την προηγούμενη θέση του, ως υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Βατικανού, είχε κωλυσιεργήσει τις ενέργειες-διαδικασίες της Εκκλησίας για τον αποσχηματισμό ενός Ρωμαιοκαθολικού ιερέα της Καλιφόρνιας, ο οποίος ομολόγησε ενοχή για σεξουαλική παρενόχληση παιδιών, σύμφωνα με την εν λόγω επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα, από δικηγόρους των θυμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μία επιστολή του 1985, δακτυλογραφημένη στα λατινικά και μεταφρασμένη για το Associated Press, ο τότε καρδινάλιος Γιόζεφ Ράτσινγκερ είχε πει στον επίσκοπο του Όκλαντ πως χρειαζόταν περισσότερο χρόνο, προκειμένου να μελετήσει το καλό της Παγκόσμιας Εκκλησίας, καθώς εξέταζε ένα αίτημα για την απομάκρυνση του ιερέα.

Ο Ράτσινγκερ έγραφε στην επιστολή πως τα επιχειρήματα για τη απόλυση του ιερέα ήταν σοβαρής σημασίας, αλλά προειδοποιούσε επίσης τι μπορεί να προκαλέσει η απόδοση της απαλλαγής με την κοινότητα των πιστών του Χριστού, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη τη νεαρή ηλικία του αιτούμενου.

Σύμφωνα με το Associated Press, το οποίο αποκάλυψε την ιστορία, ο αιδεσιμότατος Στίβεν Μίλερ Κίσλε ήταν τότε 38 ετών και είχε καταδικαστεί το 1978 σε αστυνομική επιτήρηση τριών ετών, αφού ομολόγησε την ενοχή του σε πταισματικές κατηγορίες για ασελγή συμπεριφορά, επειδή είχε δέσει και παρενοχλήσει σεξουαλικά δύο αγόρια στο πρεσβυτέριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με μία επιστολή από την Επισκοπή του Όκλαντ στον Ράτσινγκερ το 1981, ο Κίσλερ είχε ζητήσει να φύγει από την υπηρεσία του κλήρου και η επισκοπή ζήτησε από τον Ράτσινγκερ να συμφωνήσει προκειμένου να απαλλαγεί από όλες τις υποχρεώσεις της ιεροσύνης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης