Το Ιράν απηύθυνε «επίσημη νότα» προς τις ΗΠΑ μέσω της Ελβετίας, στην οποία επισημαίνει ότι δεν εμπλέκεται με κανέναν τρόπο στις επιθέσεις που εξαπολύθηκαν το Σάββατο εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Irna.

Σε αυτήν τη διακοίνωση που παραδόθηκε στην πρεσβεία της Ελβετίας στην Τεχεράνη, η οποία εκπροσωπεί και τα αμερικανικά συμφέροντα στο Ιράν, η Ισλαμική Δημοκρατία «επιμένει στο γεγονός ότι δεν διαδραμάτισε κανέναν ρόλο σε αυτές τις επιθέσεις και διαψεύδει και καταδικάζει τις κατηγορίες του (Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ) Τραμπ και του (υπουργού Εξωτερικών Μάικ) Πομπέο» εναντίον της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, η Τεχεράνη προειδοποιεί ότι η απάντησή της σε οποιαδήποτε στρατιωτική επίθεση «δεν θα περιοριστεί στην πηγή», σύμφωνα με το πρακτορείο ISNA.

«Σε επίσημη νότα προς τις ΗΠΑ μέσω της ελβετικής πρεσβείας, το Ιράν επανέλαβε ότι δεν ευθύνεται για τις επιθέσεις εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας και προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε κίνηση των Αμερικανών εναντίον του Ιράν θα προκαλέσει άμεση αντίδραση» μετέδωσε το ISNA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης