Επιστροφή της ιταλικής οικονομίας στην ανάπτυξη το 2014 προέβλεψε ο επικεφαλής της κυβέρνησης συμμαχίας της χώρας Ενρίκο Λέτα, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από το τέλος της χρονιάς.

«Η Ιταλία βρίσκεται στην φάση της φυσιοθεραπείας για να μπορέσει να βγει από την κρίση», είπε ο Λέτα, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είμαστε πλέον στο πρώτων βοηθειών, ούτε στην κλίνη του νοσοκομείου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στις εξελίξεις αυτής της χρονιάς, είπε ότι η Ιταλία «το 2013 κάλυψε τριάντα χρόνια καθυστέρησης», διότι «η γενιά των σαραντάρηδων ανέλαβε πρωταγωνιστικό ηγετικό ρόλο στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας».

Ο κεντροαριστερός πολιτικός, επικεφαλής μιας κυβέρνησης συμμαχίας, ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησής του είναι να χρησιμοποιηθούν τα ποσά που θα εξοικονομηθούν από τις περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής για την μείωση των φόρων που καταβάλλουν τόσο οι εργοδότες, όσο και οι εργαζόμενοι.

Σε δηλώσεις του για την ιταλική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το δεύτερο εξάμηνο του 2014, αλλά και τον πολυσυζητημένο ρόλο της Γερμανίας στην Ευρώπη, ο ιταλός πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «η κύρια προσπάθεια το επόμενο έτος θα έχει στόχο να ξεπερασθεί η περίοδος της αποκλειστικής λιτότητας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να εισέλθουμε σε περίοδο ανάπτυξης κι είμαι πεπεισμένος ότι η νέα γερμανική κυβέρνηση θα λειτουργήσει ως σύμμαχος, όχι ως εμπόδιο, στην στρατηγική αυτή. Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. είπε με σαφήνεια ότι δεν θέλει να ευημερεί μόνο η Γερμανία και να υποφέρουν όλοι οι υπόλοιποι, διότι κάτι τέτοιο θα έπληττε και το Βερολίνο», τόνισε ο Ενρίκο Λέτα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης