Στην απόφαση να επιστρέψουν το αντίτιμο των εισιτηρίων των «τυφλών» θέσεων του «Aquatics Centre» προχώρησαν οι Λονδρέζοι.

Περισσότεροι από 3.500 θεατές δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν οκτώ από τα αγωνίσματα που θα γίνουν στις καταδύσεις – συγκεκριμένα, όσα θα διεξαχθούν από το βατήρα δέκα μέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κατασκευαστές δεν υπολόγισαν πως οι θέσεις στο πάνω διάζωμα δεν έχουν ορατότητα προς τους βατήρες, με αποτέλεσμα οι κάτοχοι των φθηνών εισιτηρίων (υπολογίζονται στους συνολικά 30.000 και για τα οκτώ αγωνίσματα) να μπορούν να δουν μόνο την είσοδο των αθλητών στο νερό. Για να παρακολουθήσουν την πλήρη προσπάθειά τους θα πρέπει να στρέψουν το βλέμμα τους στις γιγαντοοθόνες, που θα βρίσκονται εντός του κολυμβητηρίου.

Η διεθνώς αναγνωρισμένη αρχιτέκτονας, Ζάχα Χαντίντ, έδωσε κυματοειδή μορφή στην οροφή του «Aquatics Centre», με αποτέλεσμα το πάνω διάζωμα να μην έχει ορατότητα προς τους βατήρες.
«Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για τις καταδύσεις. Όλες οι θέσεις που έχουμε πουλήσει έχουν θέα της πισίνας και των καταδυτών.

Ένας πολύ μικρός αριθμός θέσεων δεν μπορεί να δει ολόκληρη την προσπάθεια κάθε καταδύτη, αλλά έχει καλή θέα προς τις μεγάλες οθόνες. Πιστεύουμε ότι, παρ’ όλα αυτά, θα συνεχίσει να είναι μια σπουδαία εμπειρία σε μια σπουδαία ατμόσφαιρα», αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων, που είναι υπεύθυνη για την πώληση των εισιτηρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσθέτει, επίσης, πως θα προσφερθεί επιστροφή χρημάτων σε κατόχους εισιτηρίων με περιορισμένη θέα, ενώ τους έχει ήδη στείλει e-mail και τους ενημερώνει πως η ορατότητά τους είναι περιορισμένη, εξαιτίας της οροφής. Η οργανωτική επιτροπή υποστηρίζει, επίσης, πως επηρεασμένοι από το αρχιτεκτονικό σφάλμα της Χαντίντ είναι μόλις 600 θεατές.

Επιμέλεια: Έλενα Φιντιάνη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης