Την ικανοποίησή της εξέφρασε η κυβέρνηση του Αφγανιστάν για την συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές. «Οι εκλογές στέφθηκαν με επιτυχία», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Χαμίντ Καρζάι.

Ο αρχηγός του αφγανικού κράτους συνεχάρη τους Αφγανούς που ψήφισαν, αψηφώντας τις απειλές και τη βία των Ταλιμπάν και σημείωσε ότι 73 επιθέσεις σημειώθηκαν σήμερα, ημέρα των εκλογών, σε 15 επαρχίες της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν συνεχάρη επίσης τους Αφγανούς άνδρες και γυναίκες που παρά τις απειλές των Ταλιμπάν πήγαν στις κάλπες και ψήφισαν για τις προεδρικές και περιφερειακές εκλογές.

«Με την άσκηση του συνταγματικού δικαιώματος της ψήφου, ο αφγανικός λαός διατράνωσε την επιθυμία του για σταθερότητα και ανάπτυξη στη χώρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Μπαν, ο οποίος συγχαίρει και την εκλογική επιτροπή για τη μέχρι τώρα δουλειά της.

Τους 50 έφτασαν οι νεκροί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές μέχρι στιγμής οι νεκροί σε όλη τη χώρα από τις επιθέσεις των Ταλιμπάν και τις συγκρούσεις τους με τις κυβερνητικές δυνάμεις, έφτασαν ήδη τους 50. Οι Ταλιμπάν έβαλαν φωτιά σε τρία εκλογικά τμήματα στο δυτικό τμήμα του Αφγανιστάν και η φωτιά κατέστρεψε πλήρως τις κάλπες, ανακοινώθηκε από τις τοπικές αρχές. Οι επιθέσεις έγιναν στην περιοχή Ζιρκόχ και ευτυχώς δεν προκάλεσαν θύματα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται ενώ η συμμετοχή των ψηφοφόρων αναμένεται να αγγίξει το 50%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης