Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τρίτη μεταμόσχευση προσώπου στις Η.Π.Α., μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εγχείρηση στον συγκεκριμένο τομέα μεταμοσχεύσεων, με τον ασθενή να αποκτά πλέον ένα καινούριο πρόσωπο συμπεριλαμβανομένων σαγονιού, δοντιών και γλώσσας.

Ο Richard Norris, 37 ετών, είχε τραυματιστεί σοβαρά πριν από 15 χρόνια από πυροβολισμό και από τότε ήταν αναγκασμένος να φορά μάσκα κάθε φορά που κυκλοφορούσε στον δρόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εγχείρηση πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μέρυλαντ και διήρκησε 36 ώρες. Όλα τα έξοδα της επέμβασης καλύφθηκαν από το Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο προωθεί πρόγραμμα αποκατάστασης τραυματιών από τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Δείτε το video…

«Στόχος μας είναι να αποκαταστήσουμε τις λειτουργίες του προσώπου συνδυάζοντάς τις με ένα ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα. Ο Richard Norris μπορεί πλέον να ξυρίζεται και να βουρτσίζει τα δόντια του ενώ έχει αποκτήσει εκ νέου την όσφρησή του», ανέφερε ο Eduardo Rodriguez, εκπρόσωπος της ιατρικής ομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση των Η.Π.Α. εκτιμά πως περίπου 200 στρατιώτες θα μπορούσαν να υποβληθούν μελλοντικά σε μεταμόσχευση προσώπου.

Η πρώτη μεταμόσχευση προσώπου είχε πραγματοποιηθεί στη Γαλλία το 2005 σε μια γυναίκα η οποία είχε δεχθεί επίθεση από σκύλο. Η πρώτη ολική μεταμόσχευση προσώπου ολοκλήρώθηκε με επιτυχία το 2010 στην Ισπανία.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Στη δημοσιότητα το «νέο» πρόσωπο της Charla Nash, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011, 02:31

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης