Δικαστήριο στην ανατολική Κίνα απέρριψε την έφεση του καθαιρεθέντος πρώην μέλους του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος Μπο Σιλάι και επιβεβαίωσε την καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη για δωροδοκία, διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας, μετέδωσε το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Ο Μπο, ο οποίος ήταν κάποτε ανερχόμενος αστέρας στους κύκλους της κινεζικής ηγεσίας, φυλακίσθηκε ισόβια το Σεπτέμβριο αφού έπεσε σε δυσμένεια στο πλαίσιο μιας υπόθεσης που συγκλόνισε το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σταδιοδρομία του διακόπηκε απότομα πέρυσι από το σκάνδαλο ενός φόνου στο οποίο η σύζυγός του, η Γκου Καϊλάι, καταδικάσθηκε ότι δηλητηρίασε ένα βρετανό επιχειρηματία, τον Νιλ Χέιγουντ, ο οποίος ήταν οικογενειακός φίλος.

Σε μια σύντομη ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το λογαριασμό του στο Weibo, το κινεζικό Twitter, το Νέα Κίνα ανέφερε ότι το δικαστήριο στην ανατολική επαρχία Σαντόνγκ, από το οποίο είχε αρχικά δικασθεί ο Μπο, απέρριψε την έφεσή του. Δεν έκανε γνωστές άλλες λεπτομέρειες.

Η επιβεβαίωση της καταδίκης του Μπο Σιλάι σε ισόβια -μια ποινή που αποφασίσθηκε στο υψηλότερο επίπεδο του Κομμουνιστικού Κόμματος, το οποίο ελέγχει την κινεζική δικαιοσύνη- σφραγίζει την τύχη του πιο υψηλόβαθμου κινέζου ηγέτη που έχει οδηγηθεί στη δικαιοσύνη εδώ και χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκατοντάδες αστυνομικοί ήταν παραταγμένοι κάθε τρία μέτρα και φρουρούσαν σήμερα τις εισόδους στο δικαστήριο της Τζινάν, πρωτεύουσας της Σαντόνγκ, όπου δεν επετράπη η είσοδος στους ξένους δημοσιογράφους.

Μόνο μερικά όργανα του επίσημου Τύπου είχαν πρόσβαση στο δικαστήριο. Οι ιδιοκτήτες των γύρω καταστημάτων κλήθηκαν να τα κλείσουν για την περίσταση και η κυκλοφορία είχε απαγορευθεί γύρω από το δικαστήριο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης