Επιχειρήσεις διάσωσης για 1.300 μετανάστες ανοιχτά της Ιταλίας

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017, 23:17
Επιχειρήσεις διάσωσης για 1.300 μετανάστες ανοιχτά της Ιταλίας
Χίλιοι πεντακόσιοι μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι διασώθηκαν από πλοία μη κυβερνητικών οργανισμών, μονάδες της Frontex και της ιταλικής ακτοφυλακής, έφθασαν στα λιμάνια της Σικελίας, του Ποτσάλο, της Κατάνης και της Μεσσίνα.

Το πλοίο Aquarius, του μη κυβερνητικού οργανισμού «Sos Mediterranee», σε συνεργασία με τους «Γιατρούς χωρίς Σύνορα», μετέφερε στην ξηρά και επτά νεογέννητα, πολλές έγκυες γυναίκες και 62 Σύρους πολίτες, οι οποίοι είχαν εγκαταλείψει το Χαλέπι με προσωρινό προορισμό τη Λιβύη.

Δεκάδες εθελοντές στα λιμάνια της Σικελίας συμμετείχαν στην υποδοχή των προσφύγων και μεταναστών, ιδίως των μικρών παιδιών. Παράλληλα, πέντε άτομα που συμμετείχαν στον διάπλου της Μεσογείου, συνελήφθησαν από τις ιταλικές αρχές, με την κατηγορία εκμετάλλευσης της παράτυπης μετανάστευσης.

Όπως μεταδίδει η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, σε ναυάγιο που σημειώθηκε στα ανοικτά των λιβυκών ακτών την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με μαρτυρίες των εκατόν δέκα τεσσάρων διασωθέντων, έχασαν τη ζωή τους πάνω από εξήντα άνθρωποι.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017, 23:18