Επτά μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν, την Τρίτη, σε αεροπορική επιδρομή στη Νινευή του βόρειου Ιράκ, όπως ανακοίνωσαν οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις.

Αξιοποιώντας, στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι υπηρεσίες πληροφοριών, οι ιρακινές δυνάμεις εξαπέλυσαν το πρωί επίθεση σε σπηλιά, μήκους 140 μέτρων, στην οποία είχαν στήσει το αρχηγείο τους μαχητές του ISIS, στην έρημο Χάτρα, νότια της Νινευής, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αρχηγού των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων, Γιαχία Ρασούλ. «Σύμφωνα με τις αρχικές αναφορές, υπήρχαν επτά τρομοκράτες μέσα (στη σπηλιά) και όλοι τους είναι νεκροί», ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τους τελευταίους μήνες οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας έχουν εξαπολύσει θανατηφόρες επιθέσεις κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους για να ανακόψουν τη δράση τους.

Στα τέλη του 2017, οι ιρακινές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο των εδαφών που είχε υπό τον έλεγχο του το Ισλαμικό Κράτος. Ωστόσο, μέλη του ISIS βρήκαν καταφύγιο σε αστικά κέντρα, ερήμους και δυσπρόσιτες περιοχές, πραγματοποιώντας συχνά επιθέσεις κατά των δυνάμεων ασφαλείας αλλά και των αμάχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης