Πολύ μακριά από την επιδιωκόμενη απόλυτη πλειοψηφία βρίσκεται η Χριστιανοκοινωνική Ένωση της Βαυαρίας (CSU) δύο μήνες πριν από τις κρίσιμες εκλογές στο κρατίδιο.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της διαδικτυακής έκδοσης του περιοδικού «Der Spiegel» και της εφημερίδας «Augsburger Allgemeine», το κόμμα του υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ συγκεντρώνει μόλις το 38,1% της προτίμησης των Βαυαρών, ενώ για την δεύτερη θέση διαγκωνίζονται οι Πράσινοι και η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η AfD, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, φθάνει στο 15,2%, ενώ οι Πράσινοι έπονται με 15%, με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) να περιορίζεται στο 12,3%, τους Ελεύθερους Ψηφοφόρους να βρίσκονται στο 7%, τους Φιλελεύθερους (FDP) στο 5,3% και την Αριστερά στο 2,7% και εκτός Κοινοβουλίου.

Όπως αναφέρει το περιοδικό, ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, ο οποίος έχει αναλάβει να υπερασπιστεί την απόλυτη πλειοψηφία του κόμματος στο τοπικό Κοινοβούλιο, φαίνεται να έχει αντιληφθεί ότι η πολιτική σύγκρουσης με το αδελφό κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ (CDU), την οποία υιοθέτησε κυρίως ο κ. Ζεεχόφερ, όχι μόνο δεν αποδίδει, αλλά αντιθέτως προκαλεί την έντονη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων.

Για αυτόν τον λόγο ο κ. Σέντερ τις τελευταίες ημέρες εμφανίζεται να έχει εγκαταλείψει τους επιθετικούς τόνους εναντίον της Καγκελαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης